Bogens indhold

Foruden min kræfthistorie møder du i bogen seks andre, der også har haft kræft og som er vendt tilbage til livet igen: 

 Jesper får modermærkekræft og skal igennem operation. Han undgår både kemo og stråler og føler sig heldig midt i alt det uheldige.
Mette er kun en teenager, da hun bliver ramt af knoglekræft. Hun gør alt for at fortsætte livet med venner og skole, men det er svært, når man er så syg, som hun er.
Birgit har brystkræft og holder sin sygdom hemmelig for alle børnebørnene.
Mads svæver på kanten mellem liv og død, fordi ingen kan finde ud af, hvad det egentlig er, han fejler. Da han endelig får sin diagnose, går tingene pludselig stærkt.
Lena har brystkræft, men arbejder alligevel 70 timer om ugen. Under hele sit sygdomsforløb fortsætter hun på høje hæle og med en energi, ingen forstår.
Christian overlever tyktarmskræft, men falder mentalt af hesten, da han endelig bliver rask.

Fortællingerne i bogen er vidt forskellige og viser, at der ikke er én vej gennem en krise som kræft. Mit håb er, at de hver især kan bane en vej for dig, der også står midt i dit livs sværeste periode. At læse om andres udfordringer fjerner ikke det, man selv kæmper med, og bogen vil desværre ikke gøre nogen forskel for din sygdom som sådan, men at spejle sig i andre, der har kæmpet sig igennem noget, der minder om det, man selv står i, kan måske løfte dig på de tungeste dage og gøre tilværelsen som kræftsyg mindre ensom. Måske kan det inspirere til at prøve noget af i dit forløb, som du ikke havde tænkt på. Og forhåbentlig kan det give mod og håb og tro på, at der også findes en fremtid uden sygdom for dig. 

Er du pårørende til en kræftramt, håber jeg, du læser med, fordi fortællingerne i bogen måske kan give dig et bedre indblik i, hvad din kære går igennem. Med den viden kan du bedre være den støtte, du sikkert gerne vil være. Det er heller ikke nemt at være den, der står ved siden af, og i et par af bogens fortællinger vil du også kunne opleve, hvordan andre nære har tacklet deres rolle som pårørende og primær støtte. 

 

Til sidst i bogen er der samlet en række afsnit med nyttig viden og information om kræft, behandlingerne og andre faglige ting, som kan være godt at få forklaret. Personligt havde jeg svært ved at navigere i al information, da jeg var syg, og der var meget, jeg savnede at få mere at vide om. Jeg vidste faktisk ingenting om kræft, da jeg selv blev ramt. Og jeg ville ønske, jeg havde haft en bog som denne, der både kunne forklare mig nogle faglige ting, og som tog mig i hånden og viste mig, at der er en vej ud af mareridtet og tilbage til livet. kræft