Blokhus – altid et besøg værd.

Stranden summer af liv – selv på en overskyet dag.
(En gåtur på stranden er godt for dig og dine tanker)

Deer overskyet med et lille let lag af skyer, og jeg kan fornemme at solen forgæves forsøger at borer sig gennem skyerne. Den for da også lov til at titte frem i små øjeblikke. Ved ankomst til stranden kan jeg se, at der summer af liv overalt. Der sælges fisk og frugt, og der er mange kunder som handler, og får sig en lille snak. Det er også mulighed for at leje en cykel med store tykke hjul – ’FAT-Bikes for rent’ står der på skiltet. Der er ikke mange cykler tilbage på ladet af traileren, så der må da være nogen som har benyttet sig af tilbuddet. Det er da også det fedeste at cykle på stranden, men i dag har jeg valgt at gå en tur med min hund. Jeg kommer ikke ret langt ud af stranden mod nord, hvor jeg skal forbi livredderne – total Baywatch stil. Hvor er det betryggende at der er livreddere på stranden, klar til at springe i bølgerne hvis nogen kommer i nød. Der er flere der bader i vandet, voksne som børn. Skiltet ved livredder tårnet siger luft 16 grader og vand 17 grader.

Min tur fortsætter hen ad stranden. Jeg passerer en dame, som løber langs stranden med skoene i hånden – der er da heller ikke noget bedre end at mærke strandsandet under fødderne. Oppe tæt på klitterne ser jeg en familie som spiller konge spillet, de er vidst fra Tyskland. Det er skønt at se flere generationer i færd med at hygge sig. Jeg er lidt i tvivl om det handler om at vinde, eller om det blot handler om at være sammen om noget fælles. På sidelinjen står en bedste og taler med sit barnebarn. Hvad mon de taler om? Jeg bemærker at der ingen mobiltelefoner eller tablets er at se i nærheden af dem. De hygger, de har ferie og der slappes helt af.
Jeg får øje på to fiskere som har hevet deres båd op på land. De arbejder på at få deres fisk ud af nettet, og ind i mellem er der også en krabbe som har fundet vej, de er lidt svære af få fri at nettet. Børn som voksne syntes det er spændende at kigge på. Og ikke mindst at se rødspætterne ligger der og spræller i kassen. Fiskeren kommer hurtig i snak med de forbipasserende.

Jeg glemmer helt at solen ikke skinner – for den skinner alligevel i alles øjne. Vesterhavet gør bare noget ved dig og dit indre. Frisk havluft lige ned i lungerne, jeg får helt lyst til at lave yoga der i strandkanten. Jeg går videre tilbage mod syd, og passerer et ældre ægtepar der har tage klapsammen stole med. De sidder i læ af bilen og hygger. Hvad mon de snakker om? – jeg kan ikke lade være med at tænke, at de nok har siddet der ofte og kigge ud over vandet. En ting er sikkert, de har gjort det før. De har nemlig taget et lille stykke stof/tæppe med, som stopper vinden som komme ud under bilen. Så de ikke skal fryse om deres ben.

På turen retur forbi livredderne løber der en far med sin ca. 10-årige søn forbi mig. Bag på farens trøje står der med store bogstaver FARMAND. De går og holder omkring hinanden – helt afslappet, de holder fri og de har ferie. Til min store glæde ser jeg ganske få, som har sin mobiltelefon med – jeg må indrømme jeg er en af de få. Jeg tror virkelig at feriegæsterne tager det alvorligt, at man skal holde ferie og ikke være online konstant.
Og det er sgu da fedt!

Interesseret i mere – Blokhus.dk

Jeg kommer snart igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.